פיצה עם חלפיניו כבוש, בצל מקורמל וקרם קשיו ושום

פורסם ע"י zohar shapira בתאריך

אתם מוזמנים להגיע לגן העדן לשום, עם החלום הצמחוני הזה, שנכתב על ידי ראש ענף ההנדסה שלנו (והטועם הראשי!) מייק ואונה! שמן זית-שום תוצרת בית וקרם קשיו-שום משתלבים בצורה מושלמת עם חלפיניו מוחמץ וכבוש ובצלים מקורמלים מתוקים.

מרכיבים (לצורך הכנת מגש פיצה עם 12 משולשים)


  • לשמן הזית-שום:
    • 340 מ"ל של שמן זית
    • 2 ראשי שום חצויים
  • לבצל המקורמל:
    • 1 בצל
    • שמן זית
  • לקרם הקשיו-שום:
    • 225 גרם קשיו
    • 4 כפות מים
    • 3 שיני שום צלויות, אשר נשמרו מהכנת שמן הזית
    • 3 שיני שום חיות
    • פלפל שחור
    • מלח
  • לפיצה:
    • 160 גרם בצק פיצה קלאסי
    • 50 גרם חלפיניו כבוש חתוך
    • 4 ענפי כוסברה, קצוצים גס
    • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה:

הכן את בצק הפיצה שלך מבעוד מועד. על מנת להכין מגש פיצה עם 12 משולשים, אנו ממליצים להכין כדורי בצק לפיצה במשקל 160 גרם לכל כדור- המדריך שלנו להכנת בצק הפיצה המושלם מכסה את כל מה שאתם צריכים לדעת.

הכן את שמן הזית-שום מבעוד מועד. בחום בינוני, חמם מחבת עם שמן זית בבסיס התנור והוסף את ראשי השום החצויים (אין צורך להפריד את שיני השום, זה יקרה לבד במהלך הבישול). אפשר לשום להתבשל על חום נמוך, למשך לפחות 15 דקות, או עד שהשום הופך לזהוב. הסר מספר שיני שום ושמור אותם להכנת קרם הקשיו-שום, בשלב מאוחר יותר. מזוג את השמן לתוך כוס/צנצנת לקירור. לאחר הקירור, הכנס את השמן למקרר במיכל אטום. ניתן לשמור את המיכל במקרר למשך שבועיים.

בשלב הבא, הכן את קרם הקשיו-שום. שטוף והפרד את הקשיו המושרה. טחן את הקשיו עם מעט מים בבלנדר, לאחר מכן, הוסף את השום הצלוי מהשלב הקודם, את שיני השום החיות, ומלח ופלפל שחור לטעם. המשך לטחון את הבלילה עד שיהיה לה מרקם חלק וקרמי- ניתן להוסיף מים מפעם לפעם, לפי הצורך. תקן את התיבול לפי הטעם.

הדלק את תנור ה-Ooni שלך וכוון אותו לחום של 500 מעלות צלזיוס, בלוח האבן הפנימי. תוכל לבדוק את הטמפרטורה הפנימית בקלות ובמהירות על ידי התרמומטר הממוסגר של Ooni.

פזר מעט קמח על רשת הפיצה של Ooni, מתח את כדור הבצק לקוטר 30 ס"מ ושטח אותו על רשת הפיצה.

פזר מעט שמן זית-שום על בסיס הפיצה והחלק אותו עם האצבעות ליצירת פיזור שווה. הוסף מעל חלפיניו כבוש.

החלק את הפיצה מהרשת אל תנור ה-Ooni, ואפה אותה עד שהיא נהיית קריספית.

הוצא את הפיצה מהתנור והנח אותה על מגש עץ לחיתוך כדי לסיים עם הוספת הרוטב והתוספות.

כסה את הפיצה עם הבצל המקורמל, הכוסברה ומיץ הלימון. סיים עם ההכנה על ידי הוספת פלפל שחור והמון קרם קשיו-שום. יש לאכול חם! בתיאבון!


הפוסט הבא →