שקשוקה עם גרגירי חומוס

פורסם ע"י zohar shapira בתאריך

מוצרי המזווה שלך מתעוררים לחיים, עם טריאדת תבלינים, במחבת הפלא שלנו. בעזרת מחבת הברזל היצוק והיציב של Ooni, הכן את המנה הים-תיכונית הזו, אשר מושלמת לארוחות בוקר, צהרים וערב.

הרחקנו עד ל-Loch Goli בפסגות הסקוטיות, עם המעצבת והצלמת הפינית ריקה קרטינקוסקי, כדי לבשל את מנת השקשוקה עם החומוס שלה ב-Ooni 3, עם מחבת הברזל היצוק שלנו.

מרכיבים (מספיק ל-4 מנות עיקריות)


  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 גמבה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ עדין
  • 2 כפות עגבניות מרוסקות
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל אדום חריף
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 400 גרם גרגירי חומוס מנוקזים ממים, מקופסת שימורים
  • 400 גרם עגבניות שרי תמר קלופות
  • 3 ביצים
  • 150 גרם גבינת פטה
  • 25 גרם כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

חמם מראש את תנור ה-Ooni שלך ל-180 מעלות צלזיוס. תוכל לבדוק את הטמפרטורה הפנימית בקלות ובמהירות על ידי התרמומטר הממוסגר של Ooni. הנח את המחבת בתנור כדי לחמם אותו מראש.

הוצא את המחבת מהתנור והוסף את שמן הזית, השום, הגמבה והבצל. ערבב את המרכיבים עם שמן הזית ואז החזר את המחבת לתנור לבישול המרכיבים.

בשל עד להתרככות המרכיבים, הוסף את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל וערבב עד שהרכיבים מכוסים היטב. הוסף את גרגירי החומוס ועגבניות שרי התמר הקלופות ובחש היטב עם שאר המצרכים. החזר את המחבת לתנור ובשל למשך 20 דקות נוספות, או עד שרוטב העגבניות הצטמצם מעט וגרגירי החומוס רכים. הוצא את המחבת מהתנור וכבה את תנור ה-Ooni שלך.

על ידי החלק האחורי של כף, צור 3 בארות בתערובת גרגירי החומוס, אשר יכילו בהמשך כל ביצה. שבור את הביצים, אחת אחרי השניה, אל תוך הבארות שיצרת. הכנס את המחבת חזרה לתנור ותן לביצים להתבשל בעזרת חום התנור שנשאר. כיבוי התנור תחילה ושימוש בחום שנשאר יבשל את הביצים באופן עדין וימנע מהם לקבל מרקם דמוי גומי.

לאחר שהביצים במידת העשייה הרצויה, הוצא את המחבת מהתנור. פורר את גבינת הפטה מעל, פזר מעל את הכוסברה ותבל עם מלח ופלפל לפי הטעם.


← הפוסט הקודם