סלמון שום ודבש במחבת ברזל יצוק
סלמון שום ודבש במחבת ברזל יצוק
עם Ooni קל לבשל סלמון רך להפליא. כל מה שצריך הוא מחבת איכותית מברזל יצוק , כמה חתיכות פילה סלמון טריות וכמה מרכיבים לזיגוג, שככל הנראה נמצאים כבר במטבח שלכם. מתכון מהיר ומלא טעם זה הוא להיט מיידי!
מצרכים:
2 - 4 מנות
עבור הסלמון
2- 4 חתיכות פילה סלמון
1 כף שמן זית
1 כף בצל ירוק קצוץ דק
1 כף זרעי סומסום מסוגים שונים
קורט פטרוזיליה קצוצה
לזיגוג
1 כף רוטב סויה
1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
1 כף דבש
1 כפית רוטב חריף
1 כפית שום טחון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה
בסיר קטן, מערבבים יחד את רוטב הסויה, הדבש, הרוטב החריף, השום, הג'ינג'ר הטחון ולבסוף עמילן התירס. מערבבים עד שהחומרים מתחברים ולאחר מכן ממשיכים לערבב על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד שהרוטב הופך לסירופ.
הדליקו את הטאבון של Ooni. המתינו לטמפרטורה של 350°C על משטח האפייה הפנימי. ניתן לבדוק את הטמפרטורה שבתוך ה-Ooni במהירות ובקלות באמצעות טרמומטר אינפרא אדום של Ooni.
חממו מראש מחבת ברזל יצוק של Ooni בטאבון עם מעט שמן למשך 3 דקות.
הברישו את פילה הסלמון בשמן זית והניחו אותם במחבת החמה. החזירו את המחבת לטאבון ובשלו את חתיכות הפילה במשך 4-5 דקות עד שיקבלו גוון אטום. הקפידו לסובב את המחבת כדי להבטיח בישול אחיד.
הוציאו את המחבת מהטאבון והברישו את חתיכות הפילה בזיגוג. סיימו בפיזור שומשום, פטרוזיליה טרייה ובצל ירוק קצוץ. הגישו מיד עם מנת הירקות האהובה עליכם וכוס יין לבן.