פיצה עם גבינת ריקוטה, תרד ובצל מקורמל
כשזה מגיע לפיצות טבעוניות, אף אחד לא עושה אותם טוב כמו שגריר Ooni, ג'וליאן גאי מ-"Pizza is Lovely!". ג'וליאן משתמש בקומבינציה הקלאסית של תרד וריקוטה ומחולל פלאים עם הפיצה הזו, המבוססת על ירקות, ריקוטה תוצרת בית, בצל מקורמל ועגבניות מיובשת, בעלות ריח נהדר.
מרכיבים (לצורך הכנת מגש פיצה עם 12 משולשים)
-
לבצל המקורמל:
- בצל קטן, חתוך עדין
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח
- קורט סוכר
-
לפיצה:
- 160 גרם בצק פיצה קלאסי (ראה הערה למטה)
- 3 כפיות של רוטב פיצה קלאסי (ראה הערה למטה)
- 50 גרם של גבינת ריקוטה שקדים (ראה הערה למטה)
- 50 גרם תרד חתוך
- 3 עגבניות מיובשות קצוצות
הוראות הכנה
עקוב אחר המתכון שלנו לגבינת ריקוטה על בסיס חלב שקדים כדי להכין את האלטרנטיבה הקרמית המדהימה שלנו לגבינת הריקוטה המסורתית. שים לב כי עליך להכין את הגבינה לפחות יומיים מראש, לפני שתרצה להשתמש בגבינה להכנת הפיצה.
הכן את בצק הפיצה שלך מבעוד מועד. להכנת מגש פיצה עם 12 משולשים אנחנו ממליצים להכין כדורי בצק פיצה במשקל 160 גרם לכדור- המדריך שלנו להכנת בצק הפיצה המושלם מכסה כל מה שצריך לדעת.
לצורך הכנת הרוטב לפיצה אנו ממליצים להשתמש ברוטב הפיצה הקלאסי והפשוט להכנה שלנו. עם קמצוץ של שום, מלח ובזיליקום, מדובר ברוטב הפיצה האידיאלי, שיעזור להוציא את הטעמים של שאר המרכיבים בהם נשתמש במתכון זה.
לבישול הבצל המקורמל, חמם כף שמן זית במחבת, על חום בינוני. הוסף את הבצל וערבב כדי שהבצל יכוסה בשמן. תבל עם מלח להוספת טעם, כסה את המחבת ובשל למשך 15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. לאחר מכן, פתח את המכסה, הוסף קורט סוכר, בחש ובשל למשך 15-20 דקות נוספות, או עד שהבצל נהיה מאוד רך ומתוק. שים בצד לקירור. כמות כזו של בצל תהיה די והותר לפיצה אחת- שמור אותם בפריזר, במיכל אטום, כך שתוכל לחזור ולהשתמש בהם לפיצות נוספות בעתיד.
חמם את שאר שמן הזית במחבת בחום בינוני. ערבב את התרד עד שהוא קמל מעט. הסר ממקור החום והנח על מסננת, לקירור וניקוז של המים והלחות העודפת. לאחר הקירור, יש למחוץ את התרד כדי להוציא את הלחות שנשארה, ולהניח בצד.
לאחר שבצק הפיצה ומרכיבי הציפוי מוכנים, הדלק את תנור ה-Ooni שלך. כוון את החום ל-500 מעלות צלזיוס על לוחות האבן הפנימיים. תוכל לבדוק את הטמפרטורה הפנימית בקלות ובמהירות על ידי התרמומטר הממוסגר של Ooni. פזר מעט קמח על רשת הפיצה של Ooni, מתח את כדור הבצק לקוטר 30 ס"מ ושטח אותו על רשת הפיצה. עם כף, פזר את רוטב הפיצה בצורה שווה על הבצק. הוסף חתיכות ריקוטה גדולות בנדיבות ואת הבצל המקורמל, התרד והעגבניות המיובשות. החלק את הפיצה מהרשת אל תנור ה-Ooni וסובב את הפיצה מעט מפעם לפעם.
עם סיום האפייה, הוצא את הפיצה מהתנור והגש מייד!