דלג לתוכן
פיצת רול קינמון ולחם ג'ינג'ר

פיצת רול קינמון ולחם ג'ינג'ר

 

פיצת רול קינמון ולחם ג'ינג'ר

אמנם לא המצאנו את השילוב של בצק פיצה ולחמניות קינמון - אבל אנחנו חושבים שזה מתכון שכדאי לשדרג. אז לקחנו את כל מה שאנחנו אוהבים בפינוק המגולגל (סוכר, ציפוי, חמימות) והוספנו תיבול ג'ינג'ר ליצירת קינוח פיצה עם טוויסט. פיצת ג'ינג'ר או פיצת רול קינמון? אנחנו בוחרים בשניהם.

הטעם מתחיל בבצק. קינמון, ציפורן וג'ינג'ר טחון הופכים את בצק הפיצה הקלאסי למנה חורפית מחממת עם ריח וטעם נפלאים. אפייתו עם תערובת סוכר חום וחמאה שהופכת לפריכה כשהיא מתקררת יוצרים את הבסיס לג'ינג'ר מסוכר רך וצמיגי, זיגוג אבקת סוכר ואגוזי פקאן פריכים. 

זמן
30 דקות

מספר מנות
שלוש פיצות בקוטר 30 ס"מ

ציוד 
מיקסר רגיל (אופציונלי)
חותך בצק Ooni
טאבון פיצה Ooni
טרמומטר אינפרא אדום Ooni
מרדה מחורר לפיצה Ooni
כף סיבוב פיצה של Ooni
גלגלת חיתוך פיצה של Ooni
אוֹ להב עגול לחיתוך פיצה 

מצרכים: 

בשביל הבצק

364 גרם מים קרים

4 כפיות (18 גרם) מלח ים דק

2 כפות (20 גרם) שמרים טריים (או 9.2 גרם שמרים מיובשים פעילים או 7 גרם שמרים מיובשים אינסטנט) 

607 גרם קמח '00', וכמות נוספת לקימוח

3 כפיות (10 גרם) קינמון

3 כפיות (10 גרם) ג'ינג'ר טחון

‏½1 כפיות (5 גרם) ציפורן

לתערובת הסוכר החום
⅓ כוס (60 גרם) סוכר חום
5 כפות (80 גרם) חמאה
3 כפיות (10 גרם) קינמון
‏½1 כפיות (5 גרם) ציפורן

בשביל הזיגוג
בערך 1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
½ כוס (100 גרם) חלב מלא
2 כפיות (10 גרם) תמצית וניל
4 כפות (60 גרם) חמאה מומסת

בשביל התוספת
½ כוס (60 גרם) אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים
¼ כוס (40 גרם) גינג'ר מסוכר, קצוץ

אופן ההכנה

בשביל הבצק
מוזגים שני שליש מהמים לקערה גדולה. מרתיחים את שאר המים בסיר או במיקרוגל, ואז יוצקים למים הקרים (כך מקבלים את הטמפרטורה הנכונה להפעלת השמרים). מערבבים מלח ושמרים במים החמים.

אם מערבבים ביד: מכניסים את הקמח, הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן לקערה גדולה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים. מערבבים בכף עץ עד שמתחיל להיווצר בצק. ממשיכים לערבב ביד עד שבצק הפיצה מתאחד לכדור. הופכים על משטח מקומח קלות ולשים בשתי ידיים כ-10 דקות, עד שהבצק יציב ואלסטי. מחזירים את הבצק לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים או עד להכפלת הנפח.

אם משתמשים במיקסר: מחברים אל המיקסר וו ללישת בצק ומכניסים לקערת המיקסר את הקמח, הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים לקמח. לאחר שהחומרים התאחדו, ממשיכים לערבב את הבצק באותה מהירות במשך 5 עד 10 דקות, או עד שהבצק יציב ואלסטי. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים או עד להכפלת נפחו. 

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מכדררים את הבצק ומוודאים שהחלק העליון של הכדורים חלק. ? מניחים כל חלק בקערה או מגש נפרדים, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד 30 עד 60 דקות, או עד להכפלת הנפח.

לתערובת הסוכר החום 
מוסיפים סוכר חום, חמאה, קינמון וציפורן לקערה המתאימה למיקרוגל ומחממים עד להמסה, כעבור 45 שניות בערך.

בשביל הזיגוג
מוסיפים אבקת סוכר, חלב, וניל וחמאה מומסת לקערה המתאימה למיקרוגל ומחממים עד להמסה, כעבור 45 שניות בערך. 

מניחים בצד, ושומרים את תערובות הזיגוג והסוכר החום בטמפרטורת החדר בזמן מתיחת הבצק. 

הדליקו את הטאבון. כוונו לחום של 400 עד 450 מעלות צלזיוס של אבן השמוט שבתוכו (השתמשו במדחום אינפרא אדום כדי לבדוק במהירות ובדייקנות את הטמפרטורה של מרכז האבן). מתחו את הבצק על משטח מקומח קלות. לחצו את האוויר מהמרכז החוצה לכיוון הקרום, ואז השתמשו בפרקי האצבעות כדי למתוח את הבסיס לקוטר של כ-30 ס"מ.מרחו שליש מתערובת הסוכר החום על הבצק.החליקו את הפיצה מהמרדה לטאבון. אפו במשך דקה או שתיים. השתמשו במרדה כדי לסובב את הפיצה כל 20 שניות לערך כדי להבטיח אפייה אחידה.

הוציאו מהטאבון והוסיפו על כל אחד שליש מהפקאן הקצוץ והג'ינג'ר המסוכר.

טפטפו מלמעלה זיגוג (אם הזיגוג נעשה סמיך, הכניסו אותו למיקרוגל למשך 20 שניות).

פורסים ומגישים מיד (וכמובן, תהנו!)

 

מאמר קודם בצק פיצה קלאסי
מאמר הבא פיצה מרגריטה